Пребиха мъж след запой
Пребиха мъж след запой / Sofia Photo Agency, архив

Двама мъже на 18 и 26 години са били арестувани, след като пребили друг 26-годишен мъж - информират от полицията. Около 03:30 часа на 7 януари потърпевшият, който е от село Кочово, негов 18-годишен роднина и други лица гостували в дом на ул. "Райко Даскалов" в град Велики Преслав. 26-годишният мъж обяснил, че пили алкохол, след което му бил пребит от мъж, който присъствал на събирането. Бил удрян с дървен сап, а 18-годишният му роднина З.Х. го блъскал със стол.

З.Х. отправил заплахи и закани към него да не подава сигнал в полицията. Според обясненията на потърпевшия  З.Х. му отнел якето, а другият мъж му взел колана, вероятно и 20 лева.

Установено е, че 18-годишният младеж се е укрил в таванско помещение, задържан е за 24 часа. От него е иззето якето на потърпевшия. Изяснена е самоличността и на другия мъж, който е гостувал и също е нанесъл побой на потърпевшия. Това е 26-годишният М. Ш. от Велики Преслав.

И той е задържан за срок от 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Двамата мъже са криминално проявени, на З.Х. е с наложена мярка за неотклонение "домашен арест", по досъдебно производство на ОД на МВР Шумен и са задържани с постановление на прокурор за срок от 72 часа.  

Приведени са в Областно звено "Изпълнения на наказанията" - сектор "Арести".