Пребиха 17-годишно момиче и му откраднаха телефона
Пребиха 17-годишно момиче и му откраднаха телефона / Dariknews.bg

Двама младежи откраднаха телефона на 17-годишно момиче, което е било пребито - информират от полицията. Около 22:30 часа вчера пострадалата обяснила, че е била пребита на ул. "Мизия" в Шумен.  Девойката била с видими травми по главата и контузни рани, полицейските служители веднага извикали екип на центъра за спешна медицинска помощ, който я транспортирал до болницата. В лечебното заведение е установено, че тя е с контузия на носа и е настанена за лечение и наблюдение.

Инспектор от детска педагогическа стая е разговарял с момичето. Тя заявила, че заедно със своя 18-годишна приятелка, седели на пейка на бул. "Славянски". Към тях се приближили двама младежи, които ги заговорили, като споменала, че единият от тях бил познат на сестра й. Двамата желаели да се присъединят към компанията, като според обясненията й момичетата отказали. Не след дълго приятелката й, а малко след това и бегло познатият й младеж тръгнали в различни посоки. Другият младеж и вземал дамската чанта и се отправил в посока ул. "Адам Мицкевич".

На ул. "Мизия" в града девойката го настигнала и го помолила да й върне чантата. Младежът започнал да я блъска, при което след като я съборил на земята е паднал мобилния й телефон. Той взел телефона и се отправил в неизвестна посока. По-късно са били установени извършителите, единият от тях е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.