Пратиха русенец да учредява ГЕРБ-Разград
Пратиха русенец да учредява ГЕРБ-Разград / netinfo

Девет разградчани са назначени от Изпълнителната комисия на ГЕРБ за членове на местното ръководство на партията – съобщи областният лидер на партията в Русе Пламен Нунев. Той също е определен от националното партийно ръководство да участва в учредяването на общинските структури на ГЕРБ в Разградско.

За 2 август е насрочено областното събрание на партията, на него ще бъдат номинирани по трима членове на ГЕРБ за областен председател и организационен секретар. Изпълнителната комисия ще определи титулярите на двете длъжности – обясни Нунев. Трима ще са и кандидатите за кмет – допълни той. Те ще се обсъждат на същия форум, след което ще се проведе социологическо проучване за това какво е общественото мнение за кандидата, избран от националното ръководство на ГЕРБ.

В Разград още през март миналата година бе учреден инициативен комитет, който призова Бойко Борисов да учреди партия, след създаването на политическата сила друг инициативен комитет се обяви за представител на ГЕРБ в региона. Във временното ръководство на партията обаче няма представител на нито един от комитетите. В него са включени трима бизнесмени, двама адвокати, две директорки на клонове на застрахователни компании, инженер и лекар.