Посланикът на Украйна бе в Търговище
Посланикът на Украйна бе в Търговище / Борислав Курдов

„Реформите, които се провеждат в Украйна, създават добри условия за сътрудничество с чужди партньори", каза ззвънредният и пълномощен посланик на Република Украйна у нас - Негово превъзходителство Микола Балтажи, по време на работно посещение в  Търговище. Гостът бе придружен от първия секретар на украинското посолство Марк Мартенюк, а първата му среща бе с  кмета на общината Красимир Мирев. Обсъдени са били възможностите за развитие на украинския бизнес и присъствието му в бъдеще в Търговищкия регион.

Визитата на украинския посланик в областния център продължи с посещение във фирма „Енерсис" и заводите за стъкло на „Тракия Глас България". Целта ни е да се запознаем с производството и възможностите за задълбочаване на бизнес отношенията между нашите страни, допълни посланик Балтажи.

 „В проекта Южен поток има много неизвестни. Той засяга икономическите интереси на Украйна, но ситуацията не бива да се драматизира. Напротив - страната ни търси други източници и пътища за доставка на газ", каза още посланикът. И допълни, че Украйна вече внася газ от Германия, търси се и шистов газ.