Посланикът на Турция посети Омуртаг
Посланикът на Турция посети Омуртаг / Борислав Курдов

Посланикът на Република Турция в България Негово Превъзходителство Сюлейман Гьокче днес посети жителите на Омуртаг . Визитата му беше по повод празника на мюсюлманите Рамазан Байрам, който започва днес. Той бе придружаван от генералния консул в Бургас Ниязи Акьол. Гостите бяха посрещнати от кмета на Омуртаг Неждет Шабан и екипа му, след което присъстваха на организирана среща с жители на общината, сред които бяха и кметове на населени места, общински съветници, общественици. Сред официалните гости на събитието днес бяха посланикът на България в Катар Метин Казак, народният представител от Шумен Айдоан Али, кметът на община Антоново Танер Али, общественият посредник на община Омуртаг Хасан Хасанов, районният мюфтия Енвер Яхов и др.
По време на срещата кметът Неждет Шабан приветства гостите и мюсюлманската общност в общината по повод свещения празник Рамазан Байрам и изрази благодарност към Н.Пр.Сюлейман Гьокче за посещението му в града. „За нас е особена чест и удоволствие да ни посетите", каза той в приветственото си обръщение към посланика, след което го запозна с основните характеристики и приоритети на общината .
Посланикът също отправи своите пожелания за здраве, щастие и берекет по повод Рамазан Байрам към присъстващите. Той съобщи, че е отправил поздравителен адрес към мюсюлманската общност в България чрез медиите. Н.Пр.Сюлейман Гьокче, каза че специално е избрал да посети региона за да се запознае с жителите му и богатото му културно- историческо наследство. Посланикът на Р Турция увери, че ще работи за привличане на инвестиции, които да доведат до развитие на бизнеса в Омуртаг и България.
Преди визитата си Омуртаг, по-рано днес е посетил град Разград.