Полицейско куче от Шумен с медал
Полицейско куче от Шумен с медал / ОД на МВР-Шумен

Служебното полицейско куче Виндос, с водач ст. полицай Красен Демиров от ОД на МВР - Шумен се върна със сребърен медал от Седмият национален преглед за водачи на служебни кучета в системата на МВР. Това съобщиха от полицията в Шумен. В надпреварата, шестгодишната овчарка показала завидни умения и от 12 кучета, пуснала пред себе си само представител на домакините от Берковица. На трето място се класирало  служебно куче от Румъния.

В прегледа, освен от България,  участваха  служебни кучета от Румъния и Македония. Виндос мери сили в подобна надпревара за първи път. Кучето тренира с водача си всеки ден. Най-много обича играта с топка. От Берковица, освен с медал се върна и с допълнителна награда- 5 кг специални гранули. Водачът Красен Демиров е изключително доволен от постигнатите резултати. Спечеленият от  кучето медал е и лично удовлетворение за обучаващият полицай за  добре свършена през годините работа.

В тридневно състезание в гр. Берковица  сили мериха 8 отбора с 28 кучета, състезатели от Главна дирекция „Охранителна полиция", „Специализирани полицейски сили", Главна дирекция „Гранична полиция", ГДБОП, Агенция „Митници", Главна дирекция „Изтърпяване на наказанията" при Министерството на правосъдието, представители от Румъния и Македония.