Подменят 57 отсечки от ВиК мрежата на Шумен
Подменят 57 отсечки от ВиК мрежата на Шумен / netinfo

57 отсечки от ВиК мрежата на Шумен с обща дължина 34 746 метра ще бъдат рехабилитирани по Лот 2 от интегрирания воден цикъл на Шумен, съобщи пред журналисти заместник-кметът по устройство на териториите, строителство и екология инж. Иван Йонков. По думите му канализационната мрежа и съпътстващата водопроводна мрежа ще бъдат подменени в рамките на девет етапа.

Дейностите по ВиК са групирани в четири групи - битова канализация, улици, при които ще се подменят тръби, такива, по които ще се изгражда дъждовна канализация, и паралелни водопроводи.

До момента има издадено едно разрешително за прокопаване, подготвени са и още седем. Работа вече се извършва на кръстовището на ул. „Съединение" и ул. „Битоля".

Инж. Йонков допълни, че всяко разрешение за прокопаване ще бъде публикувано на сайта на Община Шумен, за могат гражданите да се информират своевременно за евентуално затваряне на улици.

Крайният срок на проекта е 31 юли тази година. За неизпълнение на изискванията на възложителя ще бъдат налагани санкции от 1000 до 5000 лева.