Подготовка за провеждането на националния референдум
Подготовка за провеждането на националния референдум / DarikNews.bg, архив

В Търговище започна подготовката за провеждането на националния референдум на 27 януари 2013 г., съобщават от общинската администрация.

Кметът на общината Красимир Мирев уведоми, че на 10 декември 2012 г. ще се проведат консултации с Инициативния комитет за провеждането на допитването и с регионалните ръководства на парламентарно представените партии и коалиции и ПП „НДСВ". Консултациите ще са за определяне съставите на 101 секционни избирателни комисии /СИК/ и една подвижна за провеждането на националния референдум.

Кметът уведомява и жителите на общината, че са определени местата за гласуване на територията на Търговище и населените места, ясни са и местата, където ще бъдат обявени избирателните списъци за провеждане на националния референдум. Направени са промени в досегашното местоположение на шест секции в града. Избирателните списъци за селата са при кметовете на кметства и кметските наместници.

За по-подробна информация гражданите могат да се обръщат към служителите в Центъра за административно обслужване към общинската администрация.