/ netinfo

Труднодостъпни участъци по коритото на река Камчия, които се намират извън границите на урбанизираните територии, бяха почистени със специализирана техника от натрупаните дървета и наноси, съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Шумен.

Дейностите, които са част от превантивните мерки за ограничаване последствията от природни бедствия на територията на област Шумен, бяха извършени под ръководството на заместник-областния управител Петко Шаренков.

В продължение на пет дни - от 8 октомври до днес, екипи на регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и на Североизточно държавно предприятие- Държавно горско стопанство „Преслав“ със специализирана техника при тежки условия в труднодостъпни места почистиха от натрупаната дървесна растителност участъци по коритото на река Камчия, намиращи се до мост над реката по главен път 1-7 до пътен кантон „Боаза“ от Омуртагов мост в посока язовир Тича.

В тези райони коритото на реката не е било почиствано от близо 20 години и за осигуряване на нормалната проводимост в този участък от река Камчия са издърпани и извадени със специализирана техника голямо количество израснали или паднали във водното течение дървета и дънери.

В разчистването на района участваха и трима работници от община Велики Преслав, а достъп до участъка беше осигурен със съдействието на Областно пътно управление.

Добитият дървен материал ще бъде предоставен безвъзмездно на опорните пунктове за зимно поддържане в района и на община Велики Преслав.

Областният управител проф. Стефан Желев изказва своята благодарност на ръководителите на държавните институции и на екипите, участвали в акцията, за високия професионализъм и отговорност при осъществяване на високорисковата дейност по почистване на коритото на река Камчия.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.