Дарик
Дарик / Деян Герговски

Дете на 2 години и мъж на 39 г. починаха след катастрофа край Попово. Инцидентът е станал малко преди 12.00 ч. на главния път Търговище-Попово в близост до разклона за село Глогинка.

39-годишният мъж управлявал лек автомобил "Форд Фокус". Вследствие на несъобразена скорост, по време на изпреварване на друг автомобил, той изгубил контрол над управлението, излязъл извън пътното платно и се блъснал в мантинела.

В резултат на удара, детето, въпреки че е било в специална предпазна седалка, е починало на място. Водачът и возилата се в същия автомобил жена на 35-години, били настанени в болницата в Търговище, където по-късно мъжът починал.

Дете и мъж пострадаха при тежка катастрофа близо до Попово

На водача е направена проба за наличие на алкохол в кръвта, която е била отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.

До приключването на огледа на местопроизшествието и разчистването на пътя, движението на моторни превозни средства се отклоняваше по обходни маршрути. Десетки автомобили останаха затворени в близкото село Светлен, а автобусите, превозващи пътници от Търговище и от Попово, бяха принудени да се върнат в изходната точка и да възстановят цената на заплатените билети, разказаха за Дарик очевидци.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.