По-добри условия за труд внедрява по проект БКС-Търговище
По-добри условия за труд внедрява по проект БКС-Търговище / Борислав Курдов

„Иновативни подходи за безопасност при работа в „БКС-Търговище” ЕООД” е името на проект, по който започна работа общинската фирма. Това стана ясно на пресконференция на управителя на фирмата и ръководител на проекта Галин Дачев. В нея участва и част от екипа на проекта, а гости бяха партньори на фирмата.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на ЕС. Идеята е да бъдат подобрени условията на труд в общинската фирма чрез закупуването на лични предпазни средства (работно облекло) за служителите.

Според Галин Дачев, чрез този проект ще бъде разработен и анализ на състоянието и проектиране на отделни елементи от организацията на трудовата дейност, свързани с работа на открито през пролетно-летния и есенно-зимния период. Целева група по проекта са заетите в дружеството работници и служители – общо 106 души. Личните предпазни средства и специалното облекло на персонала ще бъде със сигнализиращи и позициониращи знаци, както и ще отличава работещите на открито по пътни артерии в тъмната и светлата част на деня. Това ще доведе и до усъвършенстване организацията на труда и осигуряване на безопасни и здравословни условия на труд, каза още Дачев.

Общата стойност на проекта е 65 604 лева, от които собственият принос на търговищката фирма е 13 120.80 лева. Продължителността на проекта е до края на месец юни 2014 година.

В края на срещата стана дума и за това, че през следващата година „БКС” ще отбележи и своята 50-годишнина от създаването. Фирмата е първоприемник на СП „Благоустройство и комунално стопанство”, което започва своята дейност през 1964 година. „Надявам се, че края на дейностите по проекта ще дадат старт на проявите, с които ще отбележим своя юбилей”, подчерта Галин Дачев.