Площадка за разходка и игра на кучета откриха в Търговище
Площадка за разходка и игра на кучета откриха в Търговище / Борислав Курдов
Първата площадка за разходка и игра на кучета откриха в Търговище
79287
Първата площадка за разходка и игра на кучета откриха в Търговище
  • Първата площадка за разходка и игра на кучета откриха в Търговище

Приятна, съвременна и оградена е първата обособена площадка за разхождане на кучета в Търговище. Тя се намира в парка „Борово око", в непосредствена близост до изложбените заби на провеждания тук традиционен пролетен панаир.

Необходимостта от подобни кътове за разхождане и игра на домашните любимци е коментирана още преди година, каза заместник-кметът на Общината Диян Дечев. Бяхме длъжници на стопаните им в Търговище, каза Дечев.

Изграждането на площадката е дело на общинското предприятие „Флора", като за това са вложени малко над 1 500 лв. Повече въображение и желание, отколкото пари, сме инвестирали тук, каза управителят на фирмата Асен Чакъров. Кучешката площадка заема площ от 2.5 дка, върху която са разположени засега пет игрушки за домашните любимци, предстои да се направят и още, поставени са и пейки за стопаните им, каза още той.

За осъществяването на хубавата идея, общинарите са ползвали като консултант ветеринарния лекар д-р Пламен Грозданов. Според него, ограничения за ползващите площадката животни няма, единствено е забранено в нея да влизат разгонени кучета и такива с видими здравословни проблеми.

В етап на проектиране е и втора площадка за разходка на кучета. Тя ще бъде изградена в един от най-населените квартали на Търговище - „Запад 1". На нея предимство ще имат кучетата с по-дребни размери. Според Асен Чакъров, предвидено е още да бъдат изградени и няколко по-малки къта за кучета в различни райони на града.