ПК  по екология и селско стопанство прие инициативата „Шумен – чист български град”
ПК по екология и селско стопанство прие инициативата „Шумен – чист български град” / netinfo
На заседание на Постоянната комисия по Екология и селско стопанство бе прието предложението на общинския съветник Васил Тодоров от ДСБ за допълнение към наредбата за реда и условията при отглеждане на животни в населените места на община Шумен. В предложението се казва, че е необходимо собствениците на домашни животни да проявят по-голяма отговорност, а общинската администрация да се ангажира по-активно с контрола над отглеждането на домашни любимци.

Също беше приета и инициатива на общински съветници от партия АТАКА - „Шумен – чист български град”. Тя има за цел да стимулира гражданската активност на жителите на общината чрез активизиране на действия по поддръжка на чистотата в населените места. На всеки три месеца комисия с представители на общинска администрация, Общински съвет - Шумен и фирмата по чистота ще връчват награда в размер на 200 лева, както и предметни награди.

Членовете на комисията приеха и отчета за дейността на общинския съвет и неговите комисии. „От отчета и анализа става ясно, че е необходима по-голяма активност”, каза председателят на комисията Стойчо Сланев.