Пиян шофьор навлезе в насрещното, спътникът му пострада
Пиян шофьор навлезе в насрещното, спътникът му пострада / netinfo

Пътник в “Мерцедес” пострада при катастрофа в Исперих. От ОД”Полиция”-Разград съобщиха, че на 19 юли в 23,30 ч. в общинския център поради движение с несъобразена скорост автомобил, управляван от 53-годишния И.И. от Исперих, на десен завой навлязъл в насрещната лента и се блъснал в полуремарке, теглено от товарен автомобил “МАН”, управляван от 45-годишния И.П. от село Джулюница.

При инцидента е пострадал возещия се на предната седалка в лекия автомобил А.Т. – на 32 г., от Исперих. Той е получил охлузни рани по лицето, след преглед в местния Спешен център е освободен. Нанесени са материални щети на “Мерцедес”-а. Проверка установила, че в кръвта на шофьора има 2,63 промила алкохол. По случая е образувано незабавно производство.

В същия ден полицаи от Разградско са засекли още един пиян шофьор, предизвикал пътен инцидент. В 5,20 ч. в Завет поради движение с несъобразена скорост “Нисан Микра”, управляван от 19-годишния О.А. от Завет, излязъл вдясно извън шосето и се блъснал в крайпътна ограда. В кръвта на водача имало 2,15 промила алкохол – установили служителите на реда. И по този случай е образувано незабавно производство.