Мария-Десислава Стойчева
Мария-Десислава Стойчева / netinfo
В последния ден от месец ноември в Шумен гостува младата пианистка Мария-Десислава Стойчева. Студентка в класа на големия майстор на пианото Людмил Ангелов, носител на наградата „Млад музикант на 2015 година“, тя печели любовта на публиката с изкусното си музициране. В Шумен тя ще изпълни Концерт за пиано и оркестър № 21, до мажор от В. А. Моцарт.

Под диригентската палка на Станислав Ушев ще прозвучат още концертната увертюра „Сън в лятна нощ“ от Ф. Менделсон и Серенада от Лео Вайнер. 

По традиция концертът ще се състои в зала „Проф. Венета Вичева“ от 18,35 часа.

Мария-Десислава Стойчева е родена на 2 юли,1997 год. в гр. Пловдив. Започва да свири на пиано на 4-годишна възраст, а през 2016г. завършва с отличие Национално училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“, където в периода 2004-2014г. се обучава в класа по пиано на г-жа Елена Велчева.

От октомври 2013 г. е младши курсист на проф. Людмил Ангелов, при когото понастоящем продължава обучението си в НБУ-София. Участва в майсторски класове и семинари под ръководството на проф. Людмил Ангелов, проф. Жан-Бернар Помие, проф. Иван Дреников, проф. Боян Воденичаров, проф. Дмитри Рацер, проф. Борислава Танева, проф. Милена Моллова, проф. Виктор Чучков, проф. Тамара Поддубная, проф. Атанас Куртев, проф. Стела Димитрова-Майсторова, Силвиян Деферн, Стефка Перифанова, Владимир Валяриевич, Аглика Генова и Любен Димитров, Мария Долорес Гаитан Санчез, както и в концерти в рамките на фестивалите „Софийски музикални седмици“ в зала „България“, „Мартенски музикални дни“, Русе, „Великденски музикален фестивал“, Варна.