Петър Курумбашев: В европарламента вероятно ще влязат само 3 партии
Петър Курумбашев: В европарламента вероятно ще влязат само 3 партии / netinfo

"Няма да се изненадам изобщо евродепутати да излъчат само три политически сили в страната - БСП, ГЕРБ и ДПС". Това заяви кандидатът за евродепутат от Коалиция за България и председател на Комисията по околната среда и водите Петър Курумбашев на пресконференция в Шумен днес. По думите му е почти ясно, че Реформаторският блок и АБВ няма да вземат място в европарламента. „Причината е основно в твърде високата бариера от 6 %", обясни Курумбашев.

„Продължавам да слушам с интерес критиките, които АБВ отправя. Досега обаче не съм чул един път да критикуват с нещо ГЕРБ. Интересно защо не сравняват своята листа с основния си опонент ГЕРБ. Може би не ги усещат като опонент, а като коалиционен партньор", заяви той.

Петър Курумбашев коментира още финансирането на проекта за пречиствателна станция за питейна вода в Шумен. Той съобщи, че с излязлото преди три седмици решение на ПУДООС ще бъде финансирано предпроектното проучване на пречиствателната станция и установяването на вододайна зона с 850 хил. лева. „Общата стойност на проекта възлиза на 12-15 млн. лева. Надявам се, че в рамките на 2-3 години станцията ще бъде изградена, за да могат шуменци след много години да пият качествена вода", каза той.