Сутрешният лед поднася неприятни изненади на пешеходците
Сутрешният лед поднася неприятни изненади на пешеходците / dariknews.bg
Пешеходка осъди за 10 000 лв. Община Шумен заради непочистен лед на тротоара. Решението е на Районния съд в областния град и подлежи на обжалване.

На 26 януари т.г. жената пресичала бул. "Симеон Велики" край сградата на НОИ, когато на разделителния остров между двете платна се подхлъзнала и паднала. Случайно минаващ неин познат й помогнал да се прибере вкъщи, а съпругът на шуменката я завел в болница. Там се оказало, че жената има скъсан менискус и коленни връзки на левия крак.

Наложило се тя да бъде оперирана и близо месец прекарала в домашно лечение и на обезболяващи. Проблемите с крака, според нея, останали и досега.

От Община Шумен посочили, че инцидентът е всъщност трудова злополука. Администрацията сключила договори за зимно поддържане на улиците в Шумен, като изпълнителите по тях си свършили работата. На посочената дата нямало снеговалеж, а натрупаната снежна покривка била от предните дни.

Зимната обстановка била тежка и поради това от кметството призовавали гражданите да не пътуват и да не се придвижват по улиците

Магистратите присъдили на пострадалата шуменка обезщетение в размер на 9 880 лв. неимуществени щети и 120 лв. за лекарства и медикаменти.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.