Отстрочиха дело срещу две жени, измамили 3 семейства в Шумен
Отстрочиха дело срещу две жени, измамили 3 семейства в Шумен / netinfo

Шуменският районен съд отсрочи за 17 октомври делото срещу Ганка Иванова и Радославка Христова. Те са обвинени в това, че са измамили три семейства от Шумен и са им отнели общо близо 4 500 лв.

И при трите случая измамничките прилагали една и съща схема: Под предлог, че скоро е продала апартамента си Радославка Христова се настанявала в жилището на свои познати. Скоро след това ги запознавала с приятелката си Ганка Иванова. Двете обещавали на различните семейства, че ще им съдействат за да си закупят евтино общинско жилище. Вземали от тях различни суми, като обяснявали, че парите трябват за оформяне на документи или за рушвети за хората, от които зависело получаването на жилището. Измамничките казвали на семействата, че ще ги снабдят с жилища със съдействието на известния шуменец Иван Пеев, който е баща на Ганка Иванова. Измамата била разкрита, след като една от жертвите се свързала с Иван Пеев. Той казал, че няма никаква връзка със случая.

Чрез тази схема били измамени Илка и Димитър Даневи, Йорданка и Васил Ангелови и Стоянка и Димитър Цаневи, които са свидетели по делото.

Ако бъдат признати за виновни Ганка Иванова и Радославка Христова може да получат присади от 1 до 6 години затвор.