Отмъкнаха луканка и филета дни преди празниците
Отмъкнаха луканка и филета дни преди празниците / netinfo

47 броя наденици и 17 броя филета са били откраднати от помещение в жилищен блок в Нови пазар, съобщават от полицията. Сигнал за кражбата подала 48-годишна жена, която обяснила, че чрез разбиване на катинар крадци са проникнали в помещение на стълбищна площадка в жилищния блок и от там са отмъкнали надениците. Образувано е досъдебно производство. По случая работи РУ на МВР Нови пазар.

От дом на 81 - годишен мъж , също от Нови пазар пък са били откраднати 15 кг. кайма и сумата от 150 лв. Пред полицейските служители възрастният мъж, който трудно се придвижва, обяснил, че не заключва входната врата на дома си и често му гостуват лица от града. По случая работи РУ на МВР Нови пазар.

От полицията предупреждават възрастните хора да бъдат особено внимателни, когато допускат в домовете си непознати хора или лица, които познават бегло. Извършителите на подобни престъпления умело се възползват от това, че възрастните са с отслабени сетива и трудно се придвижват и им отнемат лични вещи и спестявания.