/ СИДП
Директорът на ДГС-Смядово инж. Сава Савов откри Седмицата на гората. Той пожела на колегите си и на всички работещи в системата на горите много успехи и ползотворна работа и в делник, и в празник.
 
Какво се подготвя за Седмица на гората?

Веднага след официалното откриване горският педагог на стопанството Александрина Карева и нейни колеги от ДГС-Шумен, ПП „Шуменско плато“ и СИДП организираха урок за малчуганите от ДГ „Маргаритка“. Всяко дете получи книжка, отпечатана специално за Седмицата на гората, както и много подаръци. 

СИДП
СИДП

По време на урока малчуганите засадиха и своята първа фиданка с помощта на Александрина Карева. Тя обясни на децата с какво се хранят дръвчетата и как растат, с какво се храни и всяко едно животно, което обитава българските гори и планини.
В края на урока по Горска педагогика противопожарният екип на стопанството направи пред децата демонстрация как се гаси пожар.

Огнеборците обясниха на децата защо не трябва да се пали огън в близост до гората и как пламъците унищожават не само дърветата, но и всички животни. 
 
Проявите по повод Седмицата на гората в област Шумен продължават и утре с дарение на компютър от експертите на ПП „Шуменско плато“ за читалището в Кирково, поход с игри и състезания за ученици от ОУ „Свети Свети Кирил и Методий“ и СУ „Черноризец Храбър“ организиран от служителите на ДГС-Преслав, а в ДГС-Смядово ще стартира традиционната кампания за предаване на хартия за рециклиране. За всеки 10 килограма стара хартия стопанството ще дарява по едно дръвче за залесяване.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.