Откриха ремонтирания Кооперативен пазар
Откриха ремонтирания Кооперативен пазар / netinfo

Откриха официално ремонтирания Кооперативен пазар в Шумен. Стойността на ремонтите е 510 000 лв., 400 000 лв. от тях бяха осигурени чрез кредит, който общинското предприятие „Общински пазари"-Шумен изтегли. Извършено беше обновяване на покривната конструкция, изградени са 18 преместваеми павилиона, част от които са за предлагане на животинска продукция,увеличена е и закритата търговска площ на пазара.

На официалното откриване присъстваха областният управител Венцислав Венков, заместник -изпълнителният директорът на Българската агенцията по храните Пламен Лазаров, кметът на Шумен Красимир Костов, управителят на „Общински пазари" Тодор Тодоров и наематели.

Откриха ремонтирания Кооперативен пазар
netinfo

„Разширяването на пазара води единствено към финансов растеж и по-голяма реклама на местно и национално ниво", заяви при откриването управителят на „Общински пазари"-Шумен Тодор Тодоров. Той припомни, че реконструкцията е извършена в периода от месец май до сега. „Моята работа, като управител е да ръководя дружеството, което освен печалби трябва да осигурява необходимите условия и на наемателите и на клиентите", добави още Тодоров.

Приветствие отправи и кметът на Шумен Красимир Костов , който заяви, че реконструкцията на общинския пазар е била наложителна. По думите му, новото архитектурно решение предлага значително по-съвременна визия и по-добри условия.

„Тази придобивка е най-вече за хората на град Шумен", заяви от своя страна заместник -изпълнителният директорът на Българската агенцията по храните Пламен Лазаров. Той пожела на добър час на обновения обект.

 

Откриха ремонтирания Кооперативен пазар
netinfo