Откриха яслена група и в кв. „Дивдядово
Откриха яслена група и в кв. „Дивдядово / netinfo

Нова яслена група бе открита днес и в кв. „Дивдядово" в Шумен. ЦДГ „Чучулига" бе преобразувана в Обединено детско заведение /ОДЗ/, което направи възможен приема и на деца от 1 до 3 години. Там ще се отглеждат 20 малчугани на тази възраст, за които ще се грижат две медицински сестри и две детегледачки. Общо в Обединеното детски заведение ще се възпитават 121 деца. За ремонтните дейности и за обзавеждането на новата яслена група общината вложи от бюджета си 20 000 лв.

Гости на тържеството бяха кметът Красимир Костов, зам.-областният управител Даниела Миронова, Албена Тодоринова от РИО, проф. Русанка Петрова - председател на комисията по просвета образование и наука в Общинския съвет, представители на отделите „Образование" и „Социални дейности" на община Шумен, директори на детски градини, родители.

„Щастливи сме, че нашата детска градина „Чучулига" се преобразува в ОДЗ, с което още по-пълно ще откликнем на нуждите на младите семейства от кв. „Дивдядово". Благодарим на община Шумен за отпуснатите средства. Искам да ви уверя, че ще дадем всичко от себе си за възпитанието на нашите любими деца. С много любов и всеотдайност ще помогнем на най-малките да израснат здрави, силни и умни", каза директорът на детското заведение Цонка Райчева.

„Днес е още един хубав ден за Шумен, защото откриваме още една яслена група, този път в кв. „Дивдядово". Общината последователно осъществява своята грижа към децата на Шумен", каза в приветствието си и градоначалникът. Той припомни, че през миналата година общината реализира проект за над 5 млн. лв., по който бяха санирани 15 детски градини и три училища. „Миналия месец открихме групи за предучилищна подготовка в ОДЗ „Светулка", вчера открихме яслената група в същото ОДЗ и се радвам, че и тук, в „Дивдядово", където имаше нужда и желание на родителите, общината направи възможното да открием първата яслена група в квартала и ЦДГ „Чучулига" да стане ОДЗ. Това е свързано и с много усилия на колектива, на родителите, затова аз им благодаря и им желая все така активно да помагат за подобряване условията в ОДЗ. Пожелавам „На добър час на всички!", завърши приветствието си кметът Костов.

Градоначалникът и директорът на градината прерязаха лентата, а децата се представиха с атрактивна художествена програма. След пъстрия спектакъл Красимир Костов раздаде играчки на всяко дете от новата яслена група.