Откриха пролетния панаир в Търговище
Откриха пролетния панаир в Търговище / Борислав Курдов
Откриха пролетния панаир в Търговище
53375
Откриха пролетния панаир в Търговище
  • Откриха пролетния панаир в Търговище

Изпълнения на общинския духов оркестър събраха днес жителите и гостите на Търговище в местността Борово око. Тук, по традиция, пред художествената галерия „Проф. Никола Маринов" официално се прерязва лентата на пролетния панаир. За 20-ти пореден път той е придружен от „Изложение Търговище 2012". Сред множеството бяха и официалните гости: депутатите Лили Боянова, Румен Такоров, д-р Тунчер Кърджалиев и Ердоан Ахмедов, кметове на градове и съседни общини, ръководители на ведомства и институции, представители на бизнеса. „Въпреки икономическата криза в България, успяхме да привлечем над сто фирми-изложители, което ни кара да бъдем доволни домакини", каза при откриването кметът на общината з-р Красимир Мирев.

Повече от 100-те фирми изложители 35 са производители. Най-много от тях - 13- са представители на текстилната промишленост. Интерес предизвиква „Алеята на занаятите", в който 16 занаятчии от цялата страна представят керамика, дърворезба, ножарство, ръчна бижутери и други традиционни български занаяти.

Освен на закрито в залите на художествената галерия „Н.Маринов" Изложението се простира и на открито в местността „Борово око". Тук са представени най-новите производства в селскостопанската техника. Естествено не липсват традиционните за всеки панаир захарен памук, балони, цветя и декорации.

На отделна площадка пък се вихри Веселият панаир. Тук са разположени люлките и другите атракциони, които привличат гостите на града. Тук са и шатрите на бирариите.

Панаирът е съпътстван от богата културна програма. За утре е предвидена голямата битка - традиционна футболна среща между представители на медиите и на властта. Четвъртък е обявен за Ден на спорта. Същият ден ще се проведе и работна среща на туроператори и специалисти по туризъм на тема „Древният град Мисионис и уникалната крепост „Крумово кале".

Традиционно панаирът ще завърши с обявяване на „Бебе на панаира" и  връчването на приза „Фирма на „Изложение 2012".