Откриха обновено детско отделение
Откриха обновено детско отделение / Диляна Стойчева
В Търговище бе открито обновеното детско отделение на Многопрофилната болница за активно лечение.

“Нашата програма за развитие на сградния фонд на болницата продължава. Надяваме се обновеното отделение да посрещне нуждите на детското здравеопазване, което ние ще извършваме вече като членове на ЕС. Нашата дейност не спира до тук, в момента върви ремонт на Центъра по трансфузионна хематология, очакваме да започне надстрояването на Кожно отделение и ще дадем възможност да се реконструират Първо вътрешно и Акушер-гинекологично отделение.” – каза изпълнителният директор на МБАЛ   д-р Светулков.

“В малко градове и рядко се ремонтират детските отделения на болниците, а тук това е факт, грижата за децата трябва да е основна. По-малко болни и винаги да излизат от тук здрави” – пожела доц. Гълъбов - ръководителят на катедра “Детски болести” в Медицински университет – Варна.

Областният управител Петър Карагеоргиев подари икона и символичния знак на областта, върху картата на България, тъй като отделението ще обслужва деца от целия регион.

Ремонтираният блок е с капацитет 38 легла, от които 18 за кърмаческо и 20 за детско-юношеско здравеопазване. Стойността на ремонтните дейности е 240000лв., на новото обзавеждане – 100000лв.