Откриха обновения здравен пункт в с. Стража
Откриха обновения здравен пункт в с. Стража / netinfo
Кандидатът за кмет на Община Търговище д-р Красимир Мирев и кандидатът за общински съветник от листата на БСП д-р Светослав Стефанов прерязаха лентата на обновения здравен пункт в с.Стража. Той ще приема пациенти след двугодишно прекъсване.

Отец Димитър Захариев отслужи водосвет за здравето на всички жители на селото и присъстващите гости. Ръководителят на медицинска практика “Хелиус” д-р Стефанов сподели :

“Здравната служба в с.Стража е собственост на Многопрофилната болница за активно лечение в Търговище, ние сме наематели и от 7 години я ползваме. През последните две години тя беше затворена. Преди няколко месеца започнахме обновяването и с наши усилия и средства, с помощ от жителите на селото и със съдействието на д-р Мирев. В нашата практика са записани около 500 души. В обновените стаи ежедневно ще ги преглежда медицинският фелдшер тук и предстои да създадем организация за посещение на място от лекар по график.”

“Радвам се че можахме да отворим тази здравна служба. Искам да пожелая тук да влизат колкото се може по-малко хора, но когато влязат да получат не само нужното здравно обслужване, но и нужното човешко отношение, от което страшно много се нуждаем напоследък” – каза на откриването д-р Красимир Мирев.