Откриха мъртва 88-годишна старица от с. Мадара
Откриха мъртва 88-годишна старица от с. Мадара / Dariknews.bg

88-годишна жена от село Мадара е била открита мъртва в землището на селото, в близост до ул. „Дунав", съобщават за Дарик от полицията. Извършен е първоначален оглед на тялото, следи от насилие не са открити, допълват от ОД на МВР-Шумен.

Сигнал за това, че жената е в неизвестност, след като напуснала дома си е подаден рано сутринта вчера. Веднага в селото е изпратена група от пет полицейски служители, които са провели първоначални мероприятия по издирването й. Старицата страдала от старческа деменция и различни други заболявания, живеела сама и грижи за нея полагала жена от селото, която за последно я посетила около 18.00 ч. на 24 януари. Около 6.00 ч. на другия ден отишла отново да я види и установила, че възрастната жена е напуснала дома си.

Проведени са разговори с хора от селото, претърсени са улици, които се намират в близост до дома на старицата. Впоследствие в селото са изпратени още 15 полицейски служители и са предприети действия за претърсване на околностите на селото.

Около 15.30 ч. в землището на селото в близост до ул. "Дунав" от служители на Районно управление "Полиция"-Шумен е намерена починала 88-годишната жена. Извършен е оглед от дежурна оперативна група и съдебен лекар. Първоначални данни за насилствена смърт не са установени. Образувано е досъдебно производство.