Откриха издирваното момиче от Търговище
Откриха издирваното момиче от Търговище / Борислав Курдов, архив

Късно вечерта на 8 юни т.г. в жк „"Дружба" в София служители на сектор „Издирване" при ГД „Национална полиция" и Осмо РПУ в София са установили издирано от 17-ти май непълнолетно 17-годишно момиче от Търговище.
На 17 май в полицията в Търговище е получен сигнал от бащата на момичето, че предния ден около 15,30 ч дъщеря му е излязла от дома им, за да отиде до магазина, след което не се е завърнала вкъщи. Във връзка с установяване на обстоятелствата около изчезването й в полицейското управление в Търговище образува незабавна проверка.
В резултат от проведен комплекс от оперативно-издирвателни действия криминалисти от Търговише са установили, че момичето се укрива, като умишлено не поддържа контакти с роднините си, за да не бъде установено местонахождението му. За целта то не е ползвало мобилни комуникация чрез телефон, а на своя близка в чужбина и посредством Интернет е изпратило заблуждаваща информация.
На 8 юни момичето е установено на адрес в столицата в добро здравословно състояние. Установено е също, че то се е укривало при своя позната. Предстои момичето да бъде предадено на родителите си.