Откриха две момичета, обявени за издирване
Откриха две момичета, обявени за издирване / DarikNews.bg, архив
Две непълнолетни момичета, обявени за общодържавно издирване, откри полицията в Търговище
50144
Две непълнолетни момичета, обявени за общодържавно издирване, откри полицията в Търговище
  • Две непълнолетни момичета, обявени за общодържавно издирване, откри полицията в Търговище

Служители на Полицейските управления в Попово и Омуртаг откриха две тийнейджърки, обявени за общодържавно издирване, съобщават от ОД на МВР

Родителите на момичетата - едното на 14 години от Попово, а другото - на 15 г. от Омуртаг , подали сигнал за тяхното изчезване, след като те не се прибрали у дома.

Момичето от Омуртаг не бяга за първи път от вкъщи. Настоящото й бягство от дома е било регистрирано на 25 януари т.г. 18 дни по-късно то е било намерено от органите на реда в жилище на неин познат във Велико Търново. На девойката е била предоставена полицейска закрила, настанена е в стая на Районното управление в Търговище, която се ползва от Отдел „Закрила на детето".

Само три часа, след като родителите на момичето от Попово подали сигнал за нейното бягство, тийнейджърката била открита в Горна Оряховица, в чакалнята на местната жп.-гара. Преди да избяга от дома си, непълнолетната излъгала близките си, че слиза до мазето и изчезнала. Но преди това оставила бележка, в която заявила на родителите си, че заминава за друг град, където иска да види свой болен приятел. Не съгласувала пътуването си, опасявайки се, че родителите няма да я пуснат да пътува сама., съобщиха от ОД на МВР - Търговище.