От общината помагат на баща да намери пари за издръжка на сина си
От общината помагат на баща да намери пари за издръжка на сина си / netinfo
Кметът Красимир Костов съдейства за решаване на проблема с неполучените средства за майчинство и детски добавки за тримесечния Светослав, съобщиха от общината. Преди няколко седмици бащата Красен Мутафов разпространи изявление по медиите, че е принуден да продаде бъбрека си, за да получи средства за издръжка на детето си. По този повод Красимир Костов се срещна с бащата и разпореди проверка по случая.

Твърденията на Мутафов, че фирмите в Троян, където е работила съпругата му, за закрити и не може да вземе необходимите документи, се оказаха неверни. В разговор на Красимир Костов с кмета на Ловеч стана ясно, че предприятията са на същия адрес и не са прекъсвали работа.

Днес сутринта Красимир Костов проведе повторна среща с бащата в присъствието на зам.-кмета по социални дейности и здравеопазване Зейнур Чауш и директора на общинската социална дирекция Симона Паносиян, на която Красен Мутафов беше уведомен за ситуацията лично от кмета. Обяснено му бе, че в случая е трябвало да прояви по-голяма ангажираност и отговорност за решаването на собствения си проблем. “Не ме интересува защо бащата не си е свършил работата, оставям това на неговата съвест, в момента ме интересува детето да е добре”, заяви Красимир Костов.

Красимир Костов разпореди на Зейнур Чауш и Симона Паносиян в присъствието на бащата да му уговорят среща с шефовете на фирмите, откъдето трябва да бъдат издадени служебните бележки за получаване на майчинство и детски добавки. Такава среща бе уговорена за петък. Мутафов бе посъветван да подаде бързо предоставеното му преди десетина дни заявление в дирекция “Социално подпомагане” за еднократна помощ, която да използва до получаването на детските добавки и майчинството за съпругата му.

Красимир Костов разпореди още днес представители на социалната дирекция на общината да посетят майката и да се информират лично от нея за моментното състояние на семейството.