Освобождаването на Венка Стоянова е политически реваншизъм, смята Дарин Димитров
Освобождаването на Венка Стоянова е политически реваншизъм, смята Дарин Димитров / Борислав Курдов
Депутатът Дарин Димитров коментира отстраняването от длъжност на областния координатор на ГЕРБ в Търговище
66790
Депутатът Дарин Димитров коментира отстраняването от длъжност на областния координатор на ГЕРБ в Търговище
  • Депутатът Дарин Димитров коментира отстраняването от длъжност на областния координатор на ГЕРБ в Търговище

„Политическият реваншизъм е налице - виждаме как вече се уволняват доказани специалисти” – това заяви днес на пресконференция депутатът от ГЕРБ в Търговище д-р Дарин Димитров. Заедно с председателите на общинските организации в Попово и Омуртаг Стефан Иванов и Митко Стайков той коментира освобождаването от длъжност на директора на РЗИ-Търговище и областен координатор на ГЕРБ д-р Венка Стоянова.

„Д-р Стоянова има повече от 16 години управленски опит и то при различни правителства. Тя е уважавана от всички лекари” , заяви депутатът и изрази възмущение от случващото се. Той определи реваншизма като личностен, политически и задкулисен.

Д-р Стоянова бе освободена без мотиви в петък, 20 септември. Предложеният да заеме нейното място, досегашният зам.-директор на Инспекцията д-р Мариян Кючюков е отказал назначението. „Така бе допуснат административен гаф, тъй като вече трети работен ден институцията е без ръководител”, каза д-р Стоянова.

Вчера бе разпространена и подписка, в която 85 души - служители, лекари и здравни работни от региона, настояват здравният министър да възстанови на поста д-р Стоянова. „За мен това е признание от колегите. Ние не можем да решим нещата. Има други хора тук в Търговище, които ги поръчват и ги решават”, коментира д-р Стоянова