Оставиха без път за достъп ферма за зайци във Водица, Поповско
Оставиха без път за достъп ферма за зайци във Водица, Поповско / Борислав Курдов, архив

Областният управител на Търговище Емел Расимова поиска проверка по сигнал за ограничен достъп до ферма за зайци в поповското село Водица.

Подателят на сигнала е потърсил съдействие от Областната администрация през април т.г. и отново в края на август. В писмено изложение той твърди, че е закупил на търг 2 имота на територията на завода в ликвидация «ВД» ЕООД в село Водица, за да създаде фермата си. Имотите са останали без достъп до тях, след като на ведомствения път през пролетта е била сложена бариера.

Проверка е установила, че вътрешният път, водещ до обектите на терена, е закупен от арендатор, който е поставил и бариерата. Така е бил спрян достъпът на отаналите собственици до техните имоти, твърди подателят на жалбата.

От Общинска служба «Земеделие» в Попово предлагат да се учреди право на преминаване през друг имот, който е мера и представлява полски път.

Подателят на сигнала не приема варианта, тъй като ползването на полския път ще бъде неудобно за обслужване на дейността му.

За да се намери решение на проблема, г-жа Расимова е препратила сигнала за проверка и в Община Попово.

Проверката трябва да установи и по какъв начин е одобрен подробен устройствен план на описаните имоти на територията на завода в ликвидация.