Осигуряват работа за млади висшисти по програма Старт в кариерата
Осигуряват работа за млади висшисти по програма Старт в кариерата / netinfo

Областна администрация - Шумен ще участва в Програма “Старт в кариерата” към Министерството на труда и социалната политика. Програмата осигурява на млади висшисти работа в министерства и агенции, в областни и общински администрации, където могат да придобият първоначален професионален опит.

За област Шумен тази година са одобрени две места в Дирекция “Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността”. Едното е за юрист, изискванията са кандидата да има юридическо образование и да е издържал теоретико-практически изпит пред Министерство на правосъдието. Второто работно място е в областта на европейската интеграция, кандидатът трябва да знае френски и английски език

По програмата могат да кандидатстват младежи на възраст до 29 години, без трудов стаж по специалността, които са завършили висше образование през 2007 или 2008 г. Успехът им от дипломирането трябва да бъде над 4.00.

Програмата се финансира със средства от Държавния бюджет, съгласно Националния план за действие по заетост през 2008 г. Предвидените пари са за осигуряване на работа до 9 месеца.

Информация за конкурсите с одобрените кандидати ще бъде подадена допълнително - уточняват от областна администрация.