Организират безплатни школи по изкуства и чужди езици в ЦДГ „Братя Грим”-Шумен
Организират безплатни школи по изкуства и чужди езици в ЦДГ „Братя Грим”-Шумен / netinfo

Учители от Целодневна детска градина "Братя Грим" в Шумен ще получат безплатна квалификация, благодарение на спечелен проект за 16 055 евро. Проектът "Квалифицирани учители - успешни деца" е одобрен от Център за развитие на човешките ресурси, администриращ програмата "Еразъм+" на ЕК и е по Ключова дейност 1.

Работата по него ще продължи година и половина. Предвиждат се наблюдения в Литва и Италия, както и курсове в Малта, Великобритания и Исландия за подобряване на компетенциите за работа с изкуства, с деца със специални образователни потребности, както и за повишаване на чуждоезиковите възможности за общуване.
Целта на проекта е да подпомогне педагогическия екип в желанието му да предоставя безплатни допълнителни педагогически услуги и да организира школи за обучение по чужди езици и по изкуства.

Програма "Еразъм +" стартира през 2014 г., но през тази година за първи път детски градини от България печелят финансиране. ЦДГ№25"Братя Грим е с отличен резултат от 95 точки и е одобрена заедно с още 29 учебни заведения. Само две от тях са детски градини.