Оптимизация за структурата на администрацията в Омуртаг предвижда бюджет 2016
Оптимизация за структурата на администрацията в Омуртаг предвижда бюджет 2016 / Пресцентър на община Омуртаг

„Бюджет 2016 на община Омуртаг ще бъде бюджет на икономиите и на точно премерените разходи" - това заяви кметът Ешреф Ешрефов по време на публичното обсъждане на проекто-бюджета. Той подчерта, че при изготвянето на новия бюджет, според възможностите, ще бъдат включени най-належащите задачи, като постави акцент върху водоснабдяването и пътната инфраструктура. Според Ешрефов, за да функционира нормално общината е необходимо през следващия бюджетен период да се свият разходите, което според него неминуемо ще доведе и до оптимизация на структурата на администрацията и на всички нейни звена.

Директорът на дирекция „Финансово-счетоводни дейности" Фахри Ниязи представи новия бюджет и заяви, че рамката му е малко над 12 милиона лева. В това число размерът на постъпленията от местни данъчни и неданъчни приходи е 2 690 221 лева, а приходите от държавни дейности са за 9 423 700 лева.

Проектът предвижда целевата субсидия за капиталови разходи за 2016 година да е 921 400, като за 2015 година тя е била със 136 000 лева по-малко.