Оправдаха обвинените за убийството на Борилски
Оправдаха обвинените за убийството на Борилски / netinfo

Седемчленен състав на Шуменския окръжен съд, с председател Нели Батанова, оправда двамата обвиняеми по делото за убийството на българския студент Мартин Борилски в Париж. Това са 29-годишния Георги Желязков и 28-годишния Стоян Стоичков. Мотивите за решението на съда все още не са ясни и те ще бъдат обявени най-късно до 30 дни. Съдът отхвърли и гражданския иск на роднините на Борилски, който бе в размер на 400 000 лв.

След като чу присъдата майката на Мартин Борилски  - Иванка Въчева обвини шуменските съдии в това, че са били подкупени, в следствие на което са взели едно несправедливо решение. Според нея "основното в това дело са не доказателствата, а многото пари и връзки на подсъдимите". Въчева каза, че със сигурност ще обжалва определението пред Варненския апелативен съд . Това трябва да се случи в 15 - дневен срок. Най-вероятно определението ще бъде протестирано и от Окръжна прокуратура –Шумен.

Припомням, че тялото на българския студент в Сорбоната бе открито от френски пожарникари през 2000 година в квартирата му на улица “Льо Курб”. Трупът е бил завързан с пуловер, а черепът - счупен с гира. По тялото е имало 93 прободни рани.

Делото се гледа в Шумен, въпреки че двамата обвиняеми са от Варна. Тамошните съдии си направиха отвод, заради познонствата си с бащата на Георги Желязков, Борислав Желязков, който е един от най-известните адвокати във Варна и е бивш зам.-шеф на Варненското следствие.