Около 400 млн. лв. са инвестирани в областта през 2008 г.
Около 400 млн. лв. са инвестирани в областта през 2008 г. / netinfo
331 млн. лева е стойността на инвестициите, които са направени в област Шумен през годината, каза на последната за 2008 г. пресконференция областният управител Тодор Тодоров. 80 млн. лева са инвестициите, които са направили местните предприятия, допълни още той. 

„Това е една успешна година за хората, живеещи в областта”, заяви губернатора. Очаква се през следващата година много по-сериозни инвестиции в областта, гаранция за това са договорите, подписани с партньори в Белгия, Австрия и Русия. „Гаранция за развитието на икономиката в област Шумен е и решението за създаването на нова индустриална зона”, каза още г-н Тодоров.

От 8 до 12 април догодина в Новосибирск ще се състои икономически форум, на  който ще участва бизнес делегация от Шумен. На форума ще има и предпоставки за бъдещи партньорства с руския бизнес.

През 2009 г. ще се честват 30 г. от присъединяването на „Мадарски конник” към ЮНЕСКО. По този повод в края на месец май ще се състоят празненства, за патрон на които е бил поканен премиерът Сергей Станишев, стана ясно още по време на пресконференцията.