Ограничават движението в Шумен и региона по време на рали Стари столици
Ограничават движението в Шумен и региона по време на рали Стари столици / снимка: Дарик-Шумен, архив

Временни ограничения на движението ще бъдат въведени в Шумен и региона по време 42-то рали „Стари столици", което предстои през уикенда, информират от полицията.
Във връзка с церемонията по откриване на ралито и старта пред сградата на община Шумен на 23 септември от 14:00 часа до 18:40 часа ще се спре движението на пътни превозни средства по бул. "Славянски" в участъка между кръстовищата с ул. "Карел Шкорпил" и ул. "Адам Мицкевич".

Заради изграждането на сервизен парк от 11:00 часа на 23-ти до 19:00 часа на 24-ти септември се спира движението на пътни превозни средства по северното платно на бул. "Симеон Велики", в участъка от пл. "Оборище" до ул. "Ген. Столетов", както и по двете платна на булеварда в участъка от ул. "Ген. Столетов" до кръстовището с ул. "Тича" и ул. "Георги Раковски".

Ограничения за движение ще се въведат и по време на скоростен етап "Детелината" -Спиране на движението от 17:05 до 18:45 часа на в петък по бул. "Симеон Велики" в участъка от кръстовището с ул."Дедеагач" до фирма "Алкомет". По главен път Силистра - Шумен - Ямбол - околовръстен път на града, от пътен възел с главен път Русе - Шумен - Варна до кръстовището за пътя към село Васил Друмев.

По време на етап "Велики Преслав" движението се спира от 07:50 часа до 09:40 часа в събота по главен път Силистра - Шумен - Ямбол в участъка от "Омуртагов мост" край Велики Преслав до каменния кантон.

Скоростни етапи" Върбица" и "Кота 1008" - Спиране на движението от 08:30 часа до 12:20 часа на 24 септември -  по главен път Силистра - Шумен - Ямбол в участъка от курортен комплекс Върбица до границата с област Бургас.

Скоростен етап "язовир Тича" - Спиране на движението от 11:20 часа до 13:10 часа в събота по главен път Силистра - Шумен - Ямбол в участъка от каменния кантон край язовир Тича до "Омуртагов мост" край град Велики Преслав.

Скоростни етапи "Пивовара" - Спиране на движението от 12:30 часа до 16:00 часа от парк "Кьошковете" до входна табела на село Новосел.  За пътуване към селата Черенча, Средня и Новосел водачите на МПС могат да ползват обходен маршрут град Шумен, главен път Русе- Варна, главен път София - Варна, село Черенча, село Средня, село Новосел.

Скоростни етапи "Лозево" - Спиране на движението от 13:13 часа до 16:30 часа на в събота от изходна табела на село Лозево до  кръстовището на ул. "Стара планина" и ул. "Ген. Столетов" в град Шумен. За пътуване към  село Лозево да се ползва обходен маршрут град Шумен, главен път Русе - Варна, път за село Лозево.

Във връзка с церемонията по награждаване на победителите в ралито пред сградата на община Шумен на 24 септември от 15:00 часа до 17:30 часа се спира движението на пътни превозни средства по бул. "Славянски", в участъка между кръстовищата с ул. "Карел Шкорпил" и ул. "Адам Мицкевич".

От полицията призовават зрителите да пристигнат по-рано от обявения начален час, за да имат възможност да си изберат подходящи места преди подходите към трасето да бъдат затворени. Препоръчително е публиката да се разположи на високи скатове, където евентуални инциденти не биха засегнали зрителите. Забранено е преминаването през трасето.

Зрителите трябва стриктно да спазват указанията на полицейските служители и длъжностните лица, ангажирани с осигуряване на безопасността на движението и реда при провеждане на състезанието.