Официално откриха ОДЗ „Пчелица
Официално откриха ОДЗ „Пчелица / Дарик-Шумен

Новото Обединено детско заведение „Пчелица" беше официално открито днес. То се помещава в бившето училище „Гео Милев". На церемонията присъстваха зам.-министърът на Министерството на труда и социалната политика Лазар Лазаров, депутатите Иван Иванов и Любомир Христов, областният управител Венцислав Венков, кметът на Шумен Красимир Костов, неговите заместници Седат Кадир и Живка Тонева.

Официално откриха ОДЗ Пчелица"
netinfo

В детското заведение са записани 80 деца, те ще бъдат разпределени в 4 групи, една от които яслена. За тях ще се грижат 6 учители, 3 медицински сестри и 7 души помощен персонал.

Сградата на бившето училище беше ремонтирана и оборудвана, чрез финансиране по европроекти и общински средства.Общата сума е в размер на над 1,5 млн. лв.
„Община Шумен е една от 26-те общини, които са решили да изграждат в рамките на проекта за социално включване, който ние финансираме общностен център. Детската градина е част от него, тя е част от нещо по-голямо, свързано с комплексни грижи за децата и семействата, за съчетаване на образователните, социалните и здравни услуги в една сграда, чрез изграждането и на Център за ранна превенция на уврежданията", заяви зам.-министър Лазар Лазаров.

Официално откриха ОДЗ Пчелица"
netinfo

„Днес се сбъдва още една мечта на шуменци", заяви в приветственото си слово кметът Красимир Костов. Той добави, че децата, тяхното възпитание и развитие винаги са били приоритет за ръководството на община Шумен. По думите му, в следващите 2 години ще бъдат усвоени още 700 000 лв. за дейности в новото обединено детско заведение. На директорите, учителите и целия колектив кметът пожела висок професионализъм и всеотдайност, а на малките възпитаници щастливи и безгрижни дни.

От името на родителите Артур Алтунян благодари на всички за реализирането на този проект и откриването на новото детско заведение. „Надяваме се, че тук, където нашите деца първоначално ще навлизат в дебрите на знанието, ще растат щастливи с усмивки, ще виждаме по-малко тъга в очите им и ще създадем заедно едно общо поколение, което да има желание да остане тук, да живее тук и да създава нови детски градини", каза Алтунян.

По време на церемонията по откриването, подаръци за детското заведение връчиха депутатите и общинските съветници от ГЕРБ. Кметът Костов пък подари на детското заведение лаптоп.

Официално откриха ОДЗ Пчелица"
netinfo