Одобриха мерките за по-доброто изпълнение на договорa за сметището
Одобриха мерките за по-доброто изпълнение на договорa за сметището / Dariknews

Шуменските общински съветници одобриха мерките за подобряване изпълнението на концесионния договор за битови отпадъци по време на днешната сесия. Те предвиждат създаването на звено за контрол на дейността на концесионера. Кметът на Шумен Красимир Костов заяви, че предстои разкриването на 4 нови щатни бройки към дирекция „Инспекторат", като се предвижда въпросният контрол да се упражнява от назначените служители. "С приемането на тези мерки ще се усъвършенстват отношенията с концесионера и ще се оптимизират разходите на общината", допълни градоначалникът.

По време на сесията стана ясно, че през месец януари следващата година предстои концесионерът да направи отчет за монтирането на GPS системи на автомобилите, ангажирани със сметоизвозването в общината, за което Общинския съвет е взел решение в края на 2008г. До момента обаче такива устройства не са монтирани.

На днешното си заседание парламентаристите одобриха и отпускането на 12 000 лв. за ремонт на храма „Св. Димитър" в село Салманово.