Одобриха изграждането на нова индустриална зона
Одобриха изграждането на нова индустриална зона / netinfo

С 35 гласа „за” общинският съвет в Шумен реши да бъде създадена нова индустриална зона върху обща площ от близо 2 500 дка земя. Съветниците възложиха на кмета на общината Красимир Костов да изготви проект за рамков договор за създаване на акционерно дружество с наименование”Нова индустриална зона”, проект за устав на дружеството и предварителен идеен проект за индустриалната зона и да внесе искане до агенцията за вписване в Шумен за оценка за поземлените имоти собственост на община Шумен, предвидени за апортна вноска.


Местните парламентаристи решиха още да отменят предходните решения на Шуменския общински съвет, свързани със създаването на Хай - тек парк. В новата зона ще бъде обособена част за развитие на високи технологии.
Община Шумен ще приеме от сдружение „Училищно настоятелство” земя, върху която ще бъде изградена новата индустриална зона. Общата й площ е 1 565 658 кв.м. Ще бъдат вложени и общински имоти. Съветниците се обединиха около рeшението, след провеждането на около час консултации.