Обучават екипи за реализиране на проекти по оперативните програми в Търговище
Обучават екипи за реализиране на проекти по оперативните програми в Търговище / netinfo

 Шест екипа, които ще управляват новите проекти по оперативни програми в община Търговище, започват обучение от днес в местната администрация, каза на редовната си пресконференция кметът д-р Красимир Мирев. От 35 до 40 души ще участват в тях. Според д-р Мирев, предвид  условията на програмите, те няма да получават допълнително заплащане за отговорната работа, която им предстои. Той поясни още, че на института в Свищов е възложено изработването на правила, които ще се прилагат при изпълнението на проектите, за да няма разминавания при изпълнението, отчитането и осъществяването на одит.

 

На срещата бе пояснено още, че през тази календарна година няма да се извършват цялостни ремонти на улици в Търговище, но изкърпване на дупки ще има където е нужно. Предстои да се направи оценка на ситуацията след края на зимния период.

 

"От “Кауфланд” вече строят, потвърдени са сроковете на изпълнение и инвестицията” – каза още д-р Мирев. През август хипермаркетът от веригата трябва да отвори врати за търговищенци.