Общинска сесия предстои в Търговище утре
Общинска сесия предстои в Търговище утре / netinfo
На предстоящата общинска сесия в Търговище, която ще започне в 9.00ч. утре в зала “Христо Самсаров”, ще бъде разгледан Отчет за изпълнението на програмата за управление през мандат 2007-2011г. за периода януари – декември 2008г. Община Търговище ще поиска съгласие за кандидатстване с проект по ОП “Регионално развитие”.

Общинската администрация ще предложи за гласуване също снижаване на данък сгради от 1,5 на 1,25 на 1000 върху данъчната оценка на недвижимия имот, а такса смет за граждани да падне - от 2,8 на 2,1 на хиляда от данъчната оценка на имотите. За нежилищни имоти на физически и юридически лица се запазва размерът от 3,2 на хиляда от отчетната стойност на имота.

Ще бъде разгледано и предложението на председателя Николай Даскалов, свързано с прилагане на Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси, приет през октомври 2008г. По смисъла на този закон, лица заемащи публични длъжности са също кметовете и общинските съветници. Всички те трябва да подават специални декларации, за да не се достига до конфликт на интереси при вземането на решения. Комисия към общински съвет трябва да отговаря за спазването на закона. Предложението е с тези функции да бъде натоварена съществуващата вече комисия по законност и ред.