Община Търговище за втори път организира състезание за млади риболовци
Община Търговище за втори път организира състезание за млади риболовци / Пресцентър на общинска администрация - Търговище

За втори път тази година община Търговище организира състезание по спортен риболов за деца до 14 години. То се проведе на общинската база на язовир Пресиан. На брега хванали въдици застанаха 22 деца с голям хъс за победа.

За разлика от първото състезание, когато големите награди отнесоха момичета, сега своите по-добри умения в риболова показаха момчетата. Първото място спечели 13-годишният Бертан сабриев, който улови 380 грама риба. С 60 грама по-малко след него се нареди 10-годишният Александър Дечев. Той бе отличен и за най-тежка уловена риба. Трети до батковците се нареди 6-годишният Теодор Ганчев с 250-грамов улов.
Най-малкият участник - 4-годишният Теодор Виталиев от Шумен, бе отличен и за най-малка рибка - 10 грама. В състезанието той зае пето място, а неговият по-голям брат Михаил се класира четвърти.

Всички участници получиха грамоти и медали от община Търговище, а за първите трима бяха осигурени и купи. Рибарските магазини в Търговище осигуриха предметни награди за всички участници.

Наградите на победителите бяха връчени от временно изпълняващия длъжността кмет на Търговище Диян Дечев и от Пламен Петров, който е директор на дирекция в общинската администрация.