/ / iStock/Getty Images
В централната градска част се въвеждат временни промени в организацията на движение
Община Шумен организира празнична програма за Деня на независимостта, с участието на ансамбъл "Странджа", родолюбивите комитети "Крум Страшний", "Кан Каран Крум Страшний" и СНЦ "Жива история", съобщиха от Общината.

На 22 септември, от 12:00 часа, на открита сцена на площад "Кристал" професионалният фолклорен ансамбъл "Странджа" ще изнесе празничен концерт. Входът за зрители е свободен.

Малко преди началото на концерта, членове на родолюбивите комитети "Крум Страшний", "Кан Каран Крум Страшний" и СНЦ "Жива история", ще се отправят на шествие, което ще тръгне от Военния клуб, ще премине по пешеходната зона на бул. "Славянски" и ще завърши на пл. "Кристал".

На откритата сцена на площада ще бъде пресъздаден момента, в който в Шумен е получена телеграма, че княз Фердинанд обявява независимостта на България с манифест, който ще бъде прочетен.

Във връзка с отбелязването на Деня на независимостта, в централната градска част се въвеждат временни промени в организацията на движение.

На 22 септември, от 8:00 до 14:00 часа, се спира движението на моторни превозни средства по ул. "Климент Охридски", в участъка от бул. "Славянски" до кръстовището с ул. "Цар Иван Александър".

Временната промяна в организацията на движение ще бъде обозначена с необходимата вертикална сигнализация.