Община Шумен отдава под наем бистрото в Парк Студентски
Община Шумен отдава под наем бистрото в Парк Студентски / снимка: Община Шумен

Община Шумен ще отдаде под наем бистрото в „Парк Студентски" в града. Докладна с такова предложение е включена в дневния ред за сесията на местния парламент в края на месеца. По време на заседание на спортна комисия стана ясно ,че има потенциален инвеститор, който желае да довърши изграждането на сградата, предвидена за заведение и тя да заработи. Инвеститорът предлага още да доизгради и спортното, многофункционално игрище в парка, както и да разположи различни атракциони там, като люлки и виенско колело. През зимата в парка ще има и ледена пързалка.

„Парк Студентски" бе открит през 2008 г., но бистрото и сградата към него така и не бяха завършени и година по-късно строителството бе спряно.

Сега местната администрация ще отдаде обекта за срок от 10 години, като инвеститорът се задължава да доизгради бистрото и спортната площадка в срок до 6 месеца след сключване на договора. Наем за обекта бъдещият му стопанин няма да дължи, тъй като той ще бъде приспаднат от вложените средствата. Според предварителните разчети за пълното приключване на строителните дейности ще са нужни поне 200 000 лв.

Съветниците от комисията по спорта младежки дейности единодушно одобриха предложението, окончателно решение по въпроса обаче ще бъде взето на сесията на 26 май.