Реконтрукцията на кръстовището ще струва близо милион.
Реконтрукцията на кръстовището ще струва близо милион. / dariknews.bg

Ремонт на кръстовище и реконструкция на улица за над 1.7 млн. лева предвижда Община Шумен в Инвестиционната си програма, като финансирането е по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014г. – 2020г., 

По-мащабно е облагородяване на района около кръстовището на ул. “Станционна” и бул. “Симеон Велики". За него вече е обявена обществена поръчка за 952 100,08 лв. без ДДС 

В проекта за реконтрукция се предвижда рехабилитация на настилките на тротоарите, осигуряване на достъпна среда на групите в неравностойно положение, повишаване на сигурността, безопасността и енергийната ефективност, чрез изграждане на енергоспестяващо улично и парково осветление.

Зелените площи да бъдат засети с нови растителни видове - дървета, храсти и многогодишни цветя, които да допълват зелените площи и пешеходната зона през всички сезони, както и нови поливни системи, се предвижда в проекта. Както и обособяване на нови кътове за отдих, монтиране на нови пейки, включително за хора в неравностойно положение. Оферти за участие в обществената поръчка се подават до 30 март.

Състоянието на ул. Тича
dariknews.bg


Улицата, която ще получи ремонт на пътното платно, е „Тича“. Обществената поръчка е с прогнозна стойност 773 753,75 без ДДС.

Улица „Тича” е с дължина 558 м., започва от кръстовището с ул. „Дойран” и завършва при кръстовището с ул. „Ген. Столетов”. Целта на проекта е да се извърши рехабилитация, възстановяване и изграждане на елементите на уличното платно - възстановяване на пътната настилка, монтиране на нови и възстановяване на пътните принадлежности.
Предвижда се рехабилитация на настилките на пешеходните алеи, осигуряване на достъпна среда и интегриране на групите в неравностойно положение, както и рехабилитация на старото улично осветление в енергоспестяващо. Срокът за подаване на оферти е 30 март.