Областният управител пита общината ще продава ли Старата поликлиника
Областният управител пита общината ще продава ли Старата поликлиника / netinfo

Тревога по повод появилите се слухове за продажба на сградата на Старата поликлиника в Шумен изразиха лекари и стоматолози на среща днес с областния управител Димитър Александров и заместника му д-р Емилия Станчева. Медиците не са съгласни с евентуална бъдеща продажба и настояха сградата да остане общинска собственост. „Нашата сила е в екипа. Тук кабинети имат стоматолози и лекари с различни специалности  и пациентите получават бързо и качествено обслужване на едно място", заяви стоматологът д-р Недялко Недялков. По думите му в сградата се намира единственият работещ в момента в област Шумен панорамен рентгенов апарат и евентуалното преместване на апарата на друго място ще създаде неудобства на пациентите. В денталния общински център от 2005 г. работи социален кабинет, който месечно е посещаван от около 50 души.

„Редно  е тази поликлиника да я запазим  в този вид и лекарите да продължат  своята работа при сегашните условия", заяви общинският съветник д-р Стефанка Маринова и изрази подкрепата относно позицията на медиците. 

Областният  управител Димитър Александров  се ангажира пред медиците да поиска от община Шумен официално становище за визията на администрацията във връзка с бъдещето на сградата на Старата поликлиника.  

От  разговорите с лекари днес стана ясно, че през последните години всеки е инвестирал по над 6 хил.лв. лични средства за ремонт в кабинетите. Договорите с наемателите изтичат по различно време в рамките на следващите 2 години.