Областният управител на Търговище проведе среща с кметовете, представители на медии не бяха допуснати
Областният управител на Търговище проведе среща с кметовете, представители на медии не бяха допуснати / Пресцентър областна администрация - Търговище

Ежемесечни работни срещи по общини ще провежда Областната управа в Търговище за решаване проблемите на населените места. Това договориха областният управител Емел Расимова и заместникът й Румен Такоров днес на среща кметове на петте общини в региона. Срещата бе закрита за представители на медии.

По информация на пресцентъра на областната администрация, в срещата са взели участие градоначалниците на Търговище д-р Красимир Мирев; на Попово д-р Людмил Веселинов и неговият заместник Милена Божанова; на Омуртаг - Неждет Шабан;, на Антоново - Танер Али и зам.-кметът на Опака Мерсу Мехмедов. Постигането на синхрон и взаимодействие с общинските власти е един от приоритетите в моята програма, заявила в началото на срещата г-жа Расимова.

„Очакваме информация и съдействие по всички въпроси от областната управа. Убедени сме, че настоящото ръководство няма да дели общините на наши и чужди и ще работи за всички жители на областта”, заявил Танер Али. Той подчертал, че в предходния мандат общините не са имали диалог и чуваемост с управата. „Когато вървим заедно: кметовете, областната управа и депутатите, проблемите ще се решават по-експедитивно” - споделил д-р Веселинов. Той изразил разочарование, че заради разделянето на общините, болницата в Попово преднамерено не е била включена в списъка за финансиране на ремонти и закупуване на медицинска техника.

На срещата кметът на Търговище д-р Мирев подчертал необходимостта от постигане на синхрон в дейността на представителствата на държавните институции с местните власти. Подкрепа за проекта на община Омуртаг за решаване на проблема с водоснабдяването поискал кметът на Омуртаг Неждет Шабан.

Кметовете на общините от Търговищка област са излезли с обща позиция изграждането на магистрала „Хемус” да бъде наложено, като приоритет в Североизточния планов район.

От своя страна областният управител поискала съдействие от общинските ръководства за изграждане на Обществения съвет към администрацията, който ще работи по различни казуси на граждани. Тя се ангажирала с организирането на съвместна работна среща между кметовете на общините и депутатите от Търговищкия избирателен район за поставяне на основни проблеми и тяхното решаване в кратки срокове.