Областният управител на Шумен се срещна с представители на неправителствени организации
Областният управител на Шумен се срещна с представители на неправителствени организации / снимки: Областна администрация-Шумен

Работна среща с представители на неправителствени организации и граждански сдружения инициира областният управител на Шумен Донка Иванова. В разговорите днес в Областна администрация-Шумен участваха общественият посредник на община Шумен Иван Капралов и близо 30 представители на неправителствени организации, работещи в различни сектори.

„Убедена съм в необходимостта от взаимодействие и вярвам, че можем заедно да работим така, че да има реални резултати от нашата дейност", каза при откриването на срещата областният управител Донка Иванова.

Омбудсманът Иван Капралов подкрепи инициативата, изразявайки убеждението си, че мнението на неправителствения сектор е важно за институциите. Участниците в дискусията споделиха добри практики в своята дейност за успешно партньорство при съвместната си работа по социално значими проблеми.

Решено беше срещите на неправителствените организации в региона да станат традиционни, като първата тема за дискусия през месец юни ще бъде свързана с възможностите за организирани безплатни летни занимания на учениците. Ще бъде коментирана тревожната тенденция на непрекъснато увеличаване на броя на учениците в област Шумен, чиито родители работят в чужбина. Със съдействието на Регионалния инспекторат по образование ще бъде подготвена и обобщена информация с данни за децата, които растат без родителите си, като целта е да бъдат обсъдени мерки за подкрепа на тези деца.