Областният управител и руска делегация поставиха основите на бъдещо икономическо сътрудничество
Областният управител и руска делегация поставиха основите на бъдещо икономическо сътрудничество / Областна администрация-Шумен

Основите на бъдещо икономическо сътрудничество между регионите бяха поставени на среща между областния управител Венцислав Венков и представители на администрацията на Алтайския край на Руската федерация бяха поставени.

Тя се е състояла в Руския културно-информационен център в София, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация. Ръководителят на делегацията Александър Жилин и Венков са се обединили около тезата, че са необходими съвместни действия от двете страни за задълбочаване на приятелските връзки между Област Шумен и Алтайския край.

Проведеният разговор се е фокусирал върху идеята за бъдещо сътрудничество в отделни отрасли от икономиката. Интерес пред руските партньори са предизвикали фармацевтичната промишленост, машиностроенето, преработващата промишленост и туризмът.

През месец септември предстои посещение на администрацията на Алтайския край в Шумен. Тогава ще бъдат обсъдени конкретните възможности за установяване на договорни отношения между представители на бизнеса.

В момента руската делегация е на посещение в България, за да вземе участие в Международната туристическа борса "Ваканция & Спа експо", която се провежда в София от 13 до 15 февруари под патронажа на Министерството на икономиката и енергетиката.